Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Developer (MB-500) Certification Sample Questions

Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Developer Dumps, MB-500 Dumps, MB-500 PDF, Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Developer VCE, Microsoft MB-500 VCE, Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Developer PDFThe purpose of this Sample Question Set is to provide you with information about the Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Developer exam. These sample questions will make you very familiar with both the type and the difficulty level of the questions on the MB-500 certification test. To get familiar with real exam environment, we suggest you try our Sample Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Developer Certification Practice Exam. This sample practice exam gives you the feeling of reality and is a clue to the questions asked in the actual Microsoft Certified - Dynamics 365 - Finance and Operations Apps Developer Associate certification exam.

These sample questions are simple and basic questions that represent likeness to the real Microsoft MB-500 exam questions. To assess your readiness and performance with real time scenario based questions, we suggest you prepare with our Premium Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Developer Certification Practice Exam. When you solve real time scenario based questions practically, you come across many difficulties that give you an opportunity to improve.

Microsoft MB-500 Sample Questions:

01. Reference Scenario: click here
You need to investigate the Vendor exclusion list issue. What should you do?
a) Navigate to the General tab, select Record Info, and then select Show all fields.
b) Navigate to the Options tab, select Record Info, and then select Show all fields.
c) Navigate to the Options tab and select Database log.
d) Navigate to the Page options tab, select Record Info, and then select Show all fields.
 
02. Reference Scenario: click here
Contoso, Ltd. uses Dynamics 365 Finance. You receive reports of performance issues with the app. You need to use Performance Timer to investigate the issues. Which URL should you use?
a) https://contoso.cloudax.dynamics.com/?cmp=USMF&debug=perftimer
b) https://contoso.cloudax.dynamics.com/?cmp=USMF&debug=develop
c) https://contoso.cloudax.dynamics.com/?cmp=USMF&mi=performancetimer
d) https://contoso.cloudax.dynamics.com/?cmp=USMF=debug=developer
 
03. Reference Scenario: click here
You add a field to the SalesTable entity by using an extension. You need to ensure that the new field is available for use in forms, reports, and code.
What are three possible ways to achieve this goal?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Right-click the table and select Synchronize.
b) Navigate to the Dynamics 365 menu and select Synchronize database.
c) Right-click the solution and select Synchronize with database.
d) Set the project property for Synchronize database on build to true and build the solution.
e) Right-click the project and select Synchronize with database.
 
04. Reference Scenario: click here
You need to apply a form pattern to the Vendor exclusion list. Which pattern should you use?
a) Workspace
b) Simple List
c) List Page
d) List View
 
05. You are a Dynamics 365 Finance and Operations developer. You are testing a workflow in a user acceptance testing environment. You need to ensure that a specific user can accept purchase requisitions only if the requisition is in a specific status.
Which two options can you configure to achieve the goal?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) manual decision
b) approval process
c) conditional decision
d) automated task
e) manual task
 
06. Reference Scenario: click here
A company has an extension that makes changes to a base form. You need to identify all extension changes made to the base form.
What are two possible ways to achieve the goal?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) In the search bar on the form extension element, enter the text c:.
b) In the search bar on the base form, enter the text e:.
c) Right-click the base form and select view references.
d) In the search bar on the form extension element, enter the text e:.
e) In the search bar on the base form, enter the text c:.
 
07. You must create a batch job to identify modified CashDisc.MinimumInvoiceAmount values and apply these to open Purchase Lines. You need to update the CashDisc report to meet the requirements.
What should you do?
a) Delete the existing CashDisc report in the extension model and create a new report.
b) Extend the existing CashDisc report in the extension model and add the new field to the design.
c) Duplicate the existing CashDisc report in the extension model and add the new field to the design.
d) Customize the existing CashDisc report in the overlayering model and add the new field to the design.
 
08. Reference Scenario: click here
The warehouse manager at Contoso, Ltd. wants to display a tile in the user interface that will show total RAFs per hour. You need to create a key performance indicator (KPI) that meets these requirements. What two components should you create?
Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) aggregate dimensions
b) data entity
c) aggregate measurements
d) TempDB table
 
09. Reference Scenario: click here
You need to configure filtering for the Vendor Past Due Invoices form. Which two filtering types can you use?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE:
Each correct selection is worth one point.
a) QuickFilter
b) Advanced Filter
c) Grid Column Filtering
d) Filter pane
 
10. Reference Scenario: click here
You have a table in which multiple properties must be changed. Multiple table properties are locked down at the base table and must not be overwritten. You need to modify the table properties by extending the table.
Which table property can you populate in a table extension by using the property sheet?
a) Cache lookup
b) Modified date time
c) Configuration key
d) Table group

Answers:

Question: 01
Answer: c
Question: 02
Answer: d
Question: 03
Answer: a, d, e
Question: 04
Answer: c
Question: 05
Answer: b, c
Question: 06
Answer: c, d
Question: 07
Answer: b
Question: 08
Answer: b, d
Question: 09
Answer: a, c
Question: 10
Answer: c

Note: For any error in Microsoft Certified - Dynamics 365 - Finance and Operations Apps Developer Associate (MB-500) certification exam sample questions, please update us by writing an email on feedback@edusum.com.

Rating: 5 / 5 (74 votes)