Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions (AZ-305) Certification Sample Questions

Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions Dumps, AZ-305 Dumps, AZ-305 PDF, Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions VCE, Microsoft AZ-305 VCE, Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions PDFThe purpose of this Sample Question Set is to provide you with information about the Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions exam. These sample questions will make you very familiar with both the type and the difficulty level of the questions on the AZ-305 certification test. To get familiar with real exam environment, we suggest you try our Sample Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions Certification Practice Exam. This sample practice exam gives you the feeling of reality and is a clue to the questions asked in the actual Microsoft Certified - Azure Solutions Architect Expert certification exam.

These sample questions are simple and basic questions that represent likeness to the real Microsoft AZ-305 exam questions. To assess your readiness and performance with real time scenario based questions, we suggest you prepare with our Premium Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions Certification Practice Exam. When you solve real time scenario based questions practically, you come across many difficulties that give you an opportunity to improve.

Microsoft AZ-305 Sample Questions:

01. Reference Scenario: click here
You are planning an Azure IoT Hub solution that will include 50,000 IoT devices. Each device will stream data, including temperature, device ID, and time data.
Approximately 50,000 records will be written every second. The data will be visualized in near real time. You need to recommend a service to store and query the data.
Which two services can you recommend?
‚ÄčEach correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Azure Table Storage
b) Azure Event Grid
c) Azure Cosmos DB SQL API
d) Azure Time Series Insights
 
02. Reference Scenario: click here
After you migrate App1 to Azure, you need to enforce the data modification requirements to meet the security and compliance requirements. What should you do?
a) Create an access policy for the blob service
b) Implement Azure resource locks
c) Create Azure RBAC assignments.
d) Modify the access level of the blob service
 
03. Reference Scenario: click here
You need to recommend a solution that meets the data requirements for App1. What should you recommend deploying to each availability zone that contains an instance of App1?
a) an Azure Storage account that uses geo-zone-redundant storage (GZRS)
b) an Azure Data Lake store that uses geo-zone-redundant storage (GZRS)
c) an Azure SQL database that uses active geo-replication
d) an Azure Cosmos DB that uses multi-region writes
 
04. Reference Scenario: click here
You are designing an application that will aggregate content for users. You need to recommend a database solution for the application.
The solution must meet the following requirements:
- Support SQL commands.
- Support multi-master writes.
‚Äč- Guarantee low latency read operations.
What should you include in the recommendation?
a) Azure Cosmos DB SQL API
b) Azure SQL Database that uses active geo-replication
c) Azure SQL Database Hyperscale
d) Azure Database for PostgreSQL
 
05. Reference Scenario: click here
You plan provision a High Performance Computing (HPC) cluster in Azure that will use a third-party scheduler. You need to recommend a solution to provision and manage the HPC cluster node.
What should you include in the recommendation?
a) Azure Automation
b) Azure CycleCloud
c) Azure Purview
d) Azure Lighthouse
 
06. Reference Scenario: click here
You have an Azure Active Directory (Azure AD) tenant that syncs with an on-premises Active Directory domain. You have an internal web app named WebApp1 that is hosted on-premises. WebApp1 uses Integrated Windows authentication.
Some users work remotely and do NOT have VPN access to the on-premises network. You need to provide the remote users with single sign-on (SSO) access to WebApp1.
Which two features should you include in the solution?
Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Azure AD Application Proxy
b) Azure AD Privileged Identity Management (PIM)
c) Conditional Access policies
d) Azure Arc
e) Azure AD enterprise applications
f) Azure Application Gateway
 
07. Reference Scenario: click here
You are developing a sales application that will contain several Azure cloud services and handle different components of a transaction. Different cloud services will process customer orders, billing, payment, inventory, and shipping.
You need to recommend a solution to enable the cloud services to asynchronously communicate transaction information by using XML messages. What should you include in the recommendation?
a) Azure Service Fabric
b) Azure Data Lake
c) Azure Service Bus
d) Azure Traffic Manager
 
08. Reference Scenario: click here
You are designing a SQL database solution. The solution will include 20 databases that will be 20 GB each and have varying usage patterns. You need to recommend a database platform to host the databases.
The solution must meet the following requirements:
- The solution must meet a Service Level Agreement (SLA) of 99.99% uptime.
- The compute resources allocated to the databases must scale dynamically.
- The solution must have reserved capacity. Compute charges must be minimized.
What should you include in the recommendation?
a) an elastic pool that contains 20 Azure SQL databases
b) 20 databases on a Microsoft SQL server that runs on an Azure virtual machine in an availability set
c) 20 databases on a Microsoft SQL server that runs on an Azure virtual machine
d) 20 instances of Azure SQL Database serverless
 
09. Reference Scenario: click here
You are designing an application that will be hosted in Azure. The application will host video files that range from 50 MB to 12 GB. The application will use certificate-based authentication and will be available to users on the internet.
You need to recommend a storage option for the video files. The solution must provide the fastest read performance and must minimize storage costs. What should you recommend?
a) Azure Files
b) Azure Data Lake Storage Gen2
c) Azure Blob Storage
d) Azure SQL Database
 
10. Reference Scenario: click here
You need to recommend a solution to generate a monthly report of all the new Azure Resource Manager (ARM) resource deployments in your Azure subscription.
What should you include in the recommendation?
a) Azure Monitor action groups
b) Azure Advisor
c) Azure Analysis Services
d) Azure Activity Log

Answers:

Question: 01
Answer: c, d
Question: 02
Answer: b
Question: 03
Answer: d
Question: 04
Answer: a
Question: 05
Answer: b
Question: 06
Answer: a, c
Question: 07
Answer: c
Question: 08
Answer: a
Question: 09
Answer: c
Question: 10
Answer: d

Note: For any error in Microsoft Certified - Azure Solutions Architect Expert (AZ-305) certification exam sample questions, please update us by writing an email on feedback@edusum.com.

Rating: 5 / 5 (75 votes)