Microsoft Power Platform Solution Architect (PL-600) Certification Sample Questions

Power Platform Solution Architect Dumps, PL-600 Dumps, PL-600 PDF, Power Platform Solution Architect VCE, Microsoft PL-600 VCE, Microsoft Power Platform Solution Architect PDFThe purpose of this Sample Question Set is to provide you with information about the Microsoft Power Platform Solution Architect exam. These sample questions will make you very familiar with both the type and the difficulty level of the questions on the PL-600 certification test. To get familiar with real exam environment, we suggest you try our Sample Microsoft Power Platform Solution Architect Certification Practice Exam. This sample practice exam gives you the feeling of reality and is a clue to the questions asked in the actual Microsoft Certified - Power Platform Solution Architect Expert certification exam.

These sample questions are simple and basic questions that represent likeness to the real Microsoft PL-600 exam questions. To assess your readiness and performance with real time scenario based questions, we suggest you prepare with our Premium Microsoft Power Platform Solution Architect Certification Practice Exam. When you solve real time scenario based questions practically, you come across many difficulties that give you an opportunity to improve.

Microsoft PL-600 Sample Questions:

01. A company has a custom web-based solution that is hosted on Azure. You design a Power Platform solution to provide the company additional capabilities.
You need to integrate the Power Platform solution with the web-based solution. What should you recommend?
a) Custom connector
b) Connection reference
c) Data gateway
d) Desktop flow
 
02. A company has a model-driven app. The app has forms with both Business Rules and JavaScript added to handle the business logic on the form.
The form contains logic that is enforced by using business rules. The company wants to apply the business rules to all forms In the app. You need to recommend a simplified form setup so the form can be maintained moving forward.
What should you recommend?
a) Remove the Business Rules and use only JavaScript.
b) Update logic to ensure Business Rules are optimized. Use JavaScript for the remaining functionality.
c) Manage the business logic with a Power Apps Component Framework (PCF) control.
d) Evaluate whether complex pans of the logic can be solved by using Power Apps Component Framework (PCF) control. Use Business Rules for the remaining functionality.
 
03. Reference Scenario: click here
A company sells antique books. The company stores data about book locations in an existing system by using the following database fields: Room, Shelf.
The company must import the data from the existing system into a Power Platform solution. Existing data into must be modified to match the design of the new solution.
You need to recommend a solution to combine the room and shelf fields into a single column during the import process. Which tool should you recommend?
a) Microsoft Excel Online
b) Power Platform dataflows
c) Data Import Wizard
d) import from CSV
 
04. Reference Scenario: click here
You are designing a Power Platform solution. During quality assurance testing the API limits are reached. You need to identify and resolve the issue.
Which two actions should you recommend?
Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Allocate Microsoft Dataverse capacity add-on subscriptions.
b) Use the out-of-the-box User Summary report from the Reports section of the solution’s model-driven app.
c) Review the Home tab Dataverse analytics dashboard.
d) In the Power Platform admin center, review the Usage section of the Power Apps analytics dashboard.
e) In the Power Platform admin center, review the Runs section of the Power Automate analytics dashboard.
 
05. You are designing a Power Platform solution. The company wants its development team to adopt the construction of repeatable components for its implementation team to reuse on different entities and forms. You need to recommend a technology that meets these requirements.
Which technology would you recommend the developers adopt to assist the implementation team?
a) JavaScript
b) Power Apps Component Framework control
c) Web resource
d) Canvas app
 
06. A company has a website that contains a form named Contact Us. Data from completed forms is saved to a shared document.
An office administrator periodically reviews the document. The office administrator sends new submissions to another employee who creates contacts or updates existing contacts.
You need to recommend a solution to automate the process. What should you recommend?
a) Excel Online Connector
b) Dynamics 365 Customer Insights
c) Dynamics 365 Customer Service
d) Dynamics 365 Marketing
 
07. You are a Power Apps architect for a company. The IT administrator designs a Power Apps app that is ready to be tested.
The company uses application lifecycle management (ALM). Each version and solution component must be tracked as it is tested.
You need to recommend a strategy to deploy solutions for the user acceptance testing environment. What should you recommend?
a) Use Package Deployer and deploy a managed solution
b) Use Package Deployer and deploy an unmanaged solution.
c) Use Solution Packager and deploy a managed solution.
d) Use Solution Packager and deploy an unmanaged solution.
 
08. Reference Scenario: click here
A company is implementing Dynamics 365 Sales. The company has turned off out-of-the-box quote calculations in order to implement its own custom calculations.
When users update a line item on a quote, they expect to see an updated total for the quote in real time. Users are reporting inconsistent behavior, with some aggregations taking upto two hours.
You review the system design and notice many asynchronous workflows. You need to recommend a solution to enable the calculation in real time.
Which two options should you recommend?
Each answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Consolidate asynchronous workflow into a single real-time workflow.
b) Consolidate multiple asynchronous workflows into a single asynchronous workflow.
c) Implement a business process flow to replace the existing workflows.
d) Convert the asynchronous workflows to a synchronous plug-in.
 
09. A large company experiences high staff turnover rates. As a result, the company must add or remove multiple system user accounts daily.
You need to recommend a security concept which will facilitate complex security profiles to entities for large groups of users across the Power Apps and Dynamics 365 applications.
What should you recommend?
a) Hierarchy security
b) Field-level security
c) User access management
d) Team privileges
 
10. Reference Scenario: click here
A company has a Power Platform solution that integrates with a third-party system. The client reports that unexpected updates are being made to the Accounts table. You need to determine the root cause of the issue.
In which three locations should you investigate?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point
a) Audit summary view
b) Solution history
c) SDK Message Processing Steps
d) Plug-in trace log
e) System job run history

Answers:

Question: 01
Answer: a
Question: 02
Answer: d
Question: 03
Answer: b
Question: 04
Answer: a, c
Question: 05
Answer: b
Question: 06
Answer: d
Question: 07
Answer: c
Question: 08
Answer: a, d
Question: 09
Answer: d
Question: 10
Answer: a, b, d

Note: For any error in Microsoft Certified - Power Platform Solution Architect Expert (PL-600) certification exam sample questions, please update us by writing an email on feedback@edusum.com.

Rating: 5 / 5 (80 votes)