Microsoft Power Platform Fundamentals (PL-900) Certification Sample Questions

Microsoft Power Platform Fundamentals Dumps, PL-900 Dumps, PL-900 PDF, Microsoft Power Platform Fundamentals VCE, Microsoft PL-900 VCE, Microsoft Power Platform Fundamentals PDFThe purpose of this Sample Question Set is to provide you with information about the Microsoft Power Platform Fundamentals exam. These sample questions will make you very familiar with both the type and the difficulty level of the questions on the PL-900 certification test. To get familiar with real exam environment, we suggest you try our Sample Microsoft Power Platform Fundamentals Certification Practice Exam. This sample practice exam gives you the feeling of reality and is a clue to the questions asked in the actual Microsoft Certified - Power Platform Fundamentals certification exam.

These sample questions are simple and basic questions that represent likeness to the real Microsoft PL-900 exam questions. To assess your readiness and performance with real time scenario based questions, we suggest you prepare with our Premium Microsoft Power Platform Fundamentals Certification Practice Exam. When you solve real time scenario based questions practically, you come across many difficulties that give you an opportunity to improve.

Microsoft PL-900 Sample Questions:

01. A company has a Power Apps app that is used by most employees. The company is expanding to other countries/regions. You need to recommend a solution to translate text generated within the Power Apps in near real-time.
What should you recommend?
a) Microsoft Azure Synapse Analytics
b) Microsoft Azure Cognitive Services
c) Common Data Service connector
d) Power BI
 
02. Your company uses Dynamics 365. When a service ticket is created, a technician visit to the customer is required. Technician visits should be consented to by a manager.
You need to ensure that the process is followed. What should you use?
a) Scheduled flow
b) Button flow
c) Business rule
d) Approval flow
 
03. What is a benefit of deploying Microsoft 365 and Dynamics 365 apps in the same tenant?
a) You do not need to manually back up data.
b) Both will use the same time zone.
c) You can use Power BI to display data that comes from both environments.
d) You can implement Single Sign-On (SSO).
 
04. A company has a website. The website includes a form that allows the company to collect information about leads. You need to set up an automated workflow to create leads in Dynamics 365 Sales when leads are created on the company’s custom website.
What should you create?
a) Task Flow
b) Power Automate flow
c) Dynamics 365 workflow
d) Business Process Flow
 
05. Customer-facing applications must comply with Global Data Protection Regulations (GDPR). You need to recommend actions to help ensure GDPR compliance.
Which two features should the company use?
Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Force a user to update security questions after a specific amount of time.
b) Prompt a user for consent to use their personal data and record the date consented.
c) Block users who are identified as minors.
d) Automatically deactivate a user who has not used the portal in six months.
 
06. Your company has an on premises Microsoft SQL Server database that contains legacy sales data. You must display information from the database in a new Power Apps app.
You need to establish a secure connection between the database and the app. What should you use?
a) Data source
b) App
c) Gateway
d) Flow
 
07. The Common Data Model (CDM) is a standard and extensible collection of schemas, including entities, at-tributes and relationships that represents business concepts and activities with well-defined semantics.
It consists of a set of standardized, extensible data schemas published by Microsoft and partners to facilitate data interoperability.
Review the underlined text. If it makes the statement correct, select "No change is needed." If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.
a) Common Data Services (CDS)
b) Dynamics 365 Business Central
c) Business process flow
d) No change is needed.
 
08. You are the Power Platform administrator in your company. You want to create new users and manage their license assignment. You need to use the appropriate admin center to perform these tasks. What should you use?
a) Dynamics 365 admin center
b) Power Apps admin center
c) Power Platform admin center
d) Microsoft 365 admin center
 
09. Users within a company use Flow for personal productivity. Users often overwrite their working flows by editing the definitions and are unable to undo changes after saving a flow.
You need to ensure that users can revert a flow to the current state. Which two options can you use?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Export
b) Rename
c) Save As
d) Share
 
10. You plan to use Power Automate to perform data-management tasks when users interact with sales opportunities in Dynamics 365. You need to identify the three types of events that can generate a trigger for the tasks.
Which three types of events should you identify?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) when a record is displayed in a view
b) when a record is deleted
c) when a record is created
d) when a record is updated
e) when a record is read

Answers:

Question: 01
Answer: b
Question: 02
Answer: d
Question: 03
Answer: c
Question: 04
Answer: b
Question: 05
Answer: b, c
Question: 06
Answer: c
Question: 07
Answer: d
Question: 08
Answer: d
Question: 09
Answer: a, c
Question: 10
Answer: b, c, d

Note: For any error in Microsoft Certified - Power Platform Fundamentals (PL-900) certification exam sample questions, please update us by writing an email on feedback@edusum.com.

Rating: 5 / 5 (40 votes)