Microsoft Developing Solutions for Azure (AZ-204) Certification Sample Questions

Developing Solutions for Azure Dumps, AZ-204 Dumps, AZ-204 PDF, Developing Solutions for Azure VCE, Microsoft AZ-204 VCE, Microsoft MCA Azure Developer PDFThe purpose of this Sample Question Set is to provide you with information about the Developing Solutions for Microsoft Azure exam. These sample questions will make you very familiar with both the type and the difficulty level of the questions on the AZ-204 certification test. To get familiar with real exam environment, we suggest you try our Sample Microsoft Developing Solutions for Azure Certification Practice Exam. This sample practice exam gives you the feeling of reality and is a clue to the questions asked in the actual Microsoft Certified - Azure Developer Associate certification exam.

These sample questions are simple and basic questions that represent likeness to the real Microsoft AZ-204 exam questions. To assess your readiness and performance with real time scenario based questions, we suggest you prepare with our Premium Microsoft Developing Solutions for Azure Certification Practice Exam. When you solve real time scenario based questions practically, you come across many difficulties that give you an opportunity to improve.

Microsoft AZ-204 Sample Questions:

01. A company uses Azure SQL Database to store data for an app. The data includes sensitive information in a column named CustDetails. You need to implement measures that allow only members of the managers group to see sensitive information.
Which two actions should you perform?
Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Include the managers group
b) Exclude the managers group
c) Exclude the administrators group.
d) Navigate to the following URL:
e) Run the following Azure PowerShell command:
 
02. You are creating a hazard notification system that has a single signaling server which triggers audio and visual alarms to start and stop. You implement Azure Service Bus to publish alarms. Each alarm controller uses Azure Service Bus to receive alarm signals as part of a transaction.
Alarm events must be recorded for audit purposes. Each transaction record must include information about the alarm type that was activated. You need to implement a reply trail auditing solution.
Which two actions should you perform?
Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Assign the value of the hazard message SessionID property to the SequenceNumber property.
b) Assign the value of the hazard message SequenceNumber property to the DeliveryCount property.
c) Assign the value of the hazard message MessageId property to the DeliveryCount property.
d) Assign the value of the hazard message SessionID property to the ReplyToSessionld property.
e) Assign the value of the hazard message MessageId property to the SequenceNumber property.
f) Assign the value of the hazard message Messageld property to the CorrelationId property.
 
03. You are developing a mobile instant messaging app for a company. The mobile app must meet the following requirements:
- Support offline data sync.
- Update the latest messages during normal sync cycles.
You need to implement Offline Data Sync. Which two actions should you perform?
Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Retrieve records from Offline Data Sync on every call to the PullAsync method.
b) Retrieve records from Offline Data Sync using an Incremental Sync.
c) Push records to Offline Data Sync using an Incremental Sync.
d) Return the updatedAt column from the Mobile Service Backend and implement sorting by using the column.
e) Return the updatedAt column from the Mobile Service Backend and implement sorting by the message id.
 
04. You are developing an internal website for employees to view sensitive data. The website uses Azure Active Directory (AAD) for authentication.
You need to implement multifactor authentication for the website. What should you do?
Each correct answer presents part of the solution. NOTE; Each correct selection is worth one point.
a) In Azure AD, create a new conditional access policy.
b) In Azure AD, enable application proxy.
c) Configure the website to use Azure AD B2C.
d) In Azure AD conditional access, enable the baseline policy.
e) Upgrade to Azure AD Premium.
 
05. You have the following code (line numbers are included for reference only):
01 BatchTokenCredentials = GetCredentialsO;
02 BatchClient client= BatchClient.Open(credentials);
03 CloudJob job = client.JobOperations.CreateJob():
04 CloudTask task = new CloudTask("sampleTask", "cmd /c SampleTask.exe"):
05 job.AddTask(task);
06 job.Commit();
You need to ensure that the SampleTask.exe process runs. Which two actions should you perform?
Each answer presents part of the complete solution.
a) Remove line 06.
b) Add the following code between lines 03 and 04: job.Poollnformation.Poolld = pool.ld;
c) Modify line 05 as follows: client.JobOperations.AddTask("SampleTask", task);
d) Add the following code between lines 02 and 03: var pool = client.PoolOperations.CreatePool();
 
06. A company is implementing a publish-subscribe (Pub/Sub) messaging component by using Azure Service Bus. You are developing the first subscription application.
In the Azure portal you see that messages are being sent to the subscription for each topic. You create and initialize a subscription client object by supplying the correct details, but the subscription application is still not consuming the messages.
You need to complete the source code of the subscription client. What should you do?
a) await subscription Client.Add Rule Async(ne.v RuleDescription (RuleDescription.DefaultRuleName, new TrueFilter()));
b) subscriptionClient.RegisterMessageHandler(ProcessMessagesAsync, BiessageHandlerOptions);
c) subscriptionClient « new SubscriptionClient(ServiceBusConnectionString, TopicName, SubscriptionName);
d) await subscriptionClient.CloseAsync();
 
07. You are a developer for a SaaS company that offers many web services. All web services for the company must meet the following requirements:
- Use API Management to access the services
- Use OpenID Connect for authentication.
- Prevent anonymous usage
A recent security audit found that several web services can be called without any authentication. Which API Management policy should you implement?
a) validate-jwt
b) jsonp
c) authentication-certificate
d) check-header
 
08. You are developing a .Net Core application that manages images for an advertising company. The images are stored in blob storage with read access geo-zone-redundant storage (RA-GZRS) redundancy to achieve high availability and maximum durability.
In case of regional outage, the application should be able to read data from secondary storage replication. Secondary storage replication should only be used if primary storage is unavailable.
You develop the following code to create the object responsible for uploading and reading images from blob storage:
string storageConnectionString = Environment.GetEnvironmentVariable("storageconnectionstring"): CloudStorageAccount storageAccount = CloudStorageAccount.Parse(storageConnectionString); blobClient = storageAccount.CreateCloudBlobClient();
You need to configure the blob client to meet the high availability requirement. Which location mode option should you use?
a) blobClient.DefaultRequestOptions.LocationMode = LocationMode.PrimaryThenSecondary
b) blobClient.DefaultRequestOptions.LocationMode = LocationMode.PrimaryOnly;
c) blobClient.DefaultRequestOptions.LocationMode = LocationMode.SecondaryThenPrimary;
d) blobClient.DefaultRequestOptions.LocationMode = LocationMode.SecondaryOnly;
 
09. You are developing a project management service by using ASP.NET. The service hosts conversations, files, to-do lists, and a calendar that users can interact with at any time.
The application uses Azure Search for allowing users to search for keywords in the project data. You need to implement code that creates the object which is used to create indexes in the Azure Search service.
Which two objects should you use?
Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) SearchService
b) SearchIndexClient
c) SearchServiceClient
d) SearchCredentials
 
10. You are implementing an Azure API app that uses built-in authentication and authorization functionality. All app actions must be associated with information about the current user.
You need to retrieve the information about the current user. What are two ways to achieve the goal?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) HTTP headers
b) environment variables
c) /.auth/me HTTP endpoint
d) /.auth/login endpoint

Answers:

Question: 01
Answer: d, e
Question: 02
Answer: a, b
Question: 03
Answer: b, d
Question: 04
Answer: a, e
Question: 05
Answer: a, b
Question: 06
Answer: d
Question: 07
Answer: a
Question: 08
Answer: a
Question: 09
Answer: c, d
Question: 10
Answer: a, c

Note: For any error in Microsoft Certified - Azure Developer Associate (AZ-204) certification exam sample questions, please update us by writing an email on feedback@edusum.com.

Rating: 5 / 5 (1 vote)