Microsoft Business Central Functional Consultant (MB-800) Certification Sample Questions

Business Central Functional Consultant Dumps, MB-800 Dumps, MB-800 PDF, Business Central Functional Consultant VCE, Microsoft MB-800 VCE, Microsoft Business Central Functional Consultant PDFThe purpose of this Sample Question Set is to provide you with information about the Microsoft Dynamics 365 Business Central Functional Consultant exam. These sample questions will make you very familiar with both the type and the difficulty level of the questions on the MB-800 certification test. To get familiar with real exam environment, we suggest you try our Sample Microsoft Business Central Functional Consultant Certification Practice Exam. This sample practice exam gives you the feeling of reality and is a clue to the questions asked in the actual Microsoft Certified - Dynamics 365 Business Central Functional Consultant Associate certification exam.

These sample questions are simple and basic questions that represent likeness to the real Microsoft MB-800 exam questions. To assess your readiness and performance with real time scenario based questions, we suggest you prepare with our Premium Microsoft Business Central Functional Consultant Certification Practice Exam. When you solve real time scenario based questions practically, you come across many difficulties that give you an opportunity to improve.

Microsoft MB-800 Sample Questions:

01. You are setting up Dynamics 365 Business Central. You need to define the Direct Cost Applied account. Where should you define the accounts for Direct Cost Applied?
a) Item Cards
b) Inventory Posting Setup
c) General Posting Setups
d) Vendor Posting Groups
 
02. You are setting up a new company for a customer. The customer wants to sell items in boxes and pallets, but refer to the items as pieces. Each box contains 12 pieces. Each pallet contains 144 pieces.
You need to assign the unit of measures to items. How should you assign the unit of measures?
a) Create Box as a base unit of measure. Add Pieces as an item unit of measure with the quantity per unit set to 0.08333.
b) Create Pallet as a base unit of measure. Add Pieces as an item unit of measure with the quantity per unit set to 0.0069.
c) Create Pieces as a base unit of measure. Add Pallet as an item unit of measure with the quantity per unit set to 144.
d) Create Pallet as a base unit of measure. Add Box as an item unit of measure with the quantity per unit set to 0.08333.
 
03. You are implementing Dynamics 365 Business Central for a customer. The customer wants to upload starting entries for all master data through a general journal on the last day of the current month.
You need to upload the data according to this requirement. Which three functions should you select?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Vendors Opening balance
b) G/L Accounts Opening balance
c) Calculate Inventory
d) Get Standard Journals
e) Customers Opening balance
 
04. You work at a company that starts using Dynamics 365 Business Central. The customer provides you with a detailed pricing list.
Your manager wants you to use Dynamics 365 Business Central's regular discount and pricing functionality to set up the best price feature for purchases of the customer. You need to configure the best price calculation.
What two actions should you perform to apply the best price calculation feature in a sales document?
Each correct answer presents part of the solution.
a) Modify the unit cost of an item on the item card. 
b) Insert the unit price of the items on the sales document of the customer.
c) Set up a special price for an item on the customer sales document.
d) Set up sales line discounts on the customer sales document.
 
05. A customer has premium licenses for Dynamics 365 Business Central. You need to make all actions and fields for the Manufacturing and Service modules available to users. What should you do?
a) Assign users to the D365 BUS FULL ACCESS user group.
b) Select the Premium option in the Experience field on the Company Information page.
c) Assign SUPER permission sets to users.
d) Assign users to the D365 BUS PREMIUM user group.
e) Select the Custom option for the Company Badge field on the Company Information page.
 
06. You need to configure the system for receiving produce from the vendors. What should you do?
a) Configure an Over-Receipt code with Tolerance percentage.
b) Set up a Payment Tolerance percentage.
c) Apply a Default Deferral template.
d) Set the Dampener Quantity to a value greater than zero.
 
07. You are implementing Dynamics 365 Business Central. You are unable to view some expected functionality in the system. You need to demonstrate the use of different options for assigning profiles to users.
In which three places can you assign profiles to users?
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Assign a User Group to the user. Assign the Profile to the User Group.
b) Assign a Profile on the User Personalization page.
c) Assign the Profile on the User card.
d) Accept the default Profile.
e) Add the user to the Profile card.
 
08. You need to set up units of measure for an item to meet the requirements. What are two possible ways to achieve the goal
Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
a) Set a Unit of Measure for case to a Qty. of 10.
b) Set a Qty. per Unit of Measure to 1 in the Item Units of Measure table.
c) Set a Unit of Measure for case to a Qty. of 1.
d) Add a Code and Description to the Units of Measure table.
 
09. You are implementing Dynamics 365 Business Central. You create items for infinite items such as water, electricity, and natural gas that are used in manufacturing processes. You need to set up the items.
Which item type should you use for infinite  items?
a) Resource
b) Inventory
c) Service
d) Non-Inventory
 
10. A company plans to verify that purchase invoices use agreed-upon prices and discounts. The company is configuring settings on a vendor card.
The company receives a validation error when creating a purchase order for the vendor. You need to find out which setting is causing the validation error.
Which configuration option on the vendor card must you populate?
a) Order address
b) Location code
c) Vendor Template
d) Purchase Prices
e) Vendor Posting Group

Answers:

Question: 01
Answer: c
Question: 02
Answer: c
Question: 03
Answer: a, b, e
Question: 04
Answer: b, d
Question: 05
Answer: b
Question: 06
Answer: a
Question: 07
Answer: a, b, d
Question: 08
Answer: a, d
Question: 09
Answer: d
Question: 10
Answer: e

Note: For any error in Microsoft Certified - Dynamics 365 Business Central Functional Consultant Associate (MB-800) certification exam sample questions, please update us by writing an email on feedback@edusum.com.

Rating: 5 / 5 (36 votes)