ISACA CGEIT Certification Sample Questions

CGEIT Dumps, CGEIT PDF, CGEIT VCE, ISACA Governance of Enterprise IT VCEThe purpose of this Sample Question Set is to provide you with information about the ISACA Governance of Enterprise IT (CGEIT) exam. These sample questions will make you very familiar with both the type and the difficulty level of the questions on the CGEIT certification test. To get familiar with real exam environment, we suggest you try our Sample ISACA CGEIT Certification Practice Exam. This sample practice exam gives you the feeling of reality and is a clue to the questions asked in the actual ISACA Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) certification exam.

These sample questions are simple and basic questions that represent likeness to the real ISACA Governance of Enterprise IT exam questions. To assess your readiness and performance with real-time scenario based questions, we suggest you prepare with our Premium ISACA CGEIT Certification Practice Exam. When you solve real time scenario based questions practically, you come across many difficulties that give you an opportunity to improve.

ISACA CGEIT Sample Questions:

01. Which of the following resource categories includes skill sets, certifications, productivity, and morale?
a) Partners
b) Processes
c) People
d) Products
 
02. In which of the following editions of COBIT was "Management Guidelines" added?
a) The third edition
b) The first edition
c) The fourth edition
d) The second edition
 
03. Which of the following examples are included in the general controls embedded in IT processes and services?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
a) Completeness
b) Change management
c) Systems development
d) Accuracy
 
04. Which of the following is a process that occurs due to mergers, outsourcing or changing business needs?
a) Voluntary exit
b) Plant closing
c) Involuntary exit
d) Outplacement
 
05. Gary is the project manager for his organization. He is working with the project stakeholders on the project requirements and how risks may affect their project. One of the stakeholders is confused about what constitutes risks in the project.
Which of the following is the most accurate definition of a project risk?
a) It is an unknown event that can affect the project scope.
b) It is an uncertain event that can affect at least one project objective.
c) It is an uncertain event that can affect the project costs.
d) It is an uncertain event or condition within the project execution.
 
06. Which of the following objectives can be the best coordinated with the Human resource management?
a) Increasing the automation of the business processes
b) Satisfying the business needs
c) Rewarding employee fairly
d) Focusing on the business improvements
 
07. An organization supports both programs and projects for various industries. What is a portfolio?
a) A portfolio describes all of the monies that are invested in the organization.
b) A portfolio is the total amount of funds that have been invested in programs, projects, and operations.
c) A portfolio describes any project or program within one industry or application area.
d) A portfolio describes the organization of related projects, programs, and operations.
 
08. Which of the following steps are performed in the Planning phase of IT Assurance methodology?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
a) Plan the risk-based assurance initiatives.
b) Scope and plan assurance initiatives.
c) Perform a quick risk assessment.
d) Assess process maturity.
 
09. Paul has been asked to complete SWOT analysis for his solution scope. What does SWOT analysis mean?
a) Stakeholder Weaknesses, Organizational Threats
b) Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats
c) Strengths, Weaknesses, Opportunities, Time
d) Stakeholders Weaknesses, Organization, Threats
 
10. Which of the following attributes are the COBIT's generic maturity model attributes?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
a) Policies, plans and procedures
b) Tools and automation
c) Awareness and communication
d) Availability and accessibility

Answers:

Question: 01
Answer: c
Question: 02
Answer: d
Question: 03
Answer: b, c
Question: 04
Answer: c
Question: 05
Answer: b
Question: 06
Answer: b
Question: 07
Answer: d
Question: 08
Answer: a, c, d
Question: 09
Answer: b
Question: 10
Answer: a, b, c

Note: For any error in ISACA Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) certification exam sample questions, please update us by writing an email on feedback@edusum.com.

Rating: 4.9 / 5 (40 votes)