CompTIA Linux+ (XK0-005) Certification Sample Questions

Linux+ Dumps, XK0-005 Dumps, XK0-005 PDF, Linux+ VCE, CompTIA XK0-005 VCE, CompTIA Linux Plus PDFThe purpose of this Sample Question Set is to provide you with information about the CompTIA Linux+ exam. These sample questions will make you very familiar with both the type and the difficulty level of the questions on the XK0-005 certification test. To get familiar with real exam environment, we suggest you try our Sample CompTIA Linux+ Certification Practice Exam. This sample practice exam gives you the feeling of reality and is a clue to the questions asked in the actual CompTIA Linux+ certification exam.

These sample questions are simple and basic questions that represent likeness to the real CompTIA XK0-005 exam questions. To assess your readiness and performance with real time scenario based questions, we suggest you prepare with our Premium CompTIA Linux+ Certification Practice Exam. When you solve real time scenario based questions practically, you come across many difficulties that give you an opportunity to improve.

CompTIA XK0-005 Sample Questions:

01. While of the following is a valid sed command?
a) ls -l | sed 's~root~null~g'
b) ls -l | sed 's\root\null\g'
c) ls -l | sed 's-root-null-g'
d) ls -l | sed 's/root/null/g'
 
02. In the vi editor, which insert mode navigation key opens a new line below the current line and enters the insert mode?
a) i
b) I
c) o
d) O
 
03. Which of the following commands allow you to display information about network packets?
(Choose two.)
a) tcpdump
b) wireshark
c) netstat
d) mtr
 
04. According to the FHS, where is information related to kernel data and process data stored?
a) /tmp
b) /var
c) /usr/lib
d) /proc
 
05. PXE uses a _____ server to obtain network configuration information, such as an IP address and subnet address.
a) DNS
b) NTP
c) DHCP
d) SAMBA
 
06. What is the third stage of the boot process?
a) BIOS
b) Kernel
c) Bootloader
d) System initialization
 
07. Which command can be used to control services?
a) systemd
b) system
c) systemcfg
d) systemctl
 
08. What commands are used when compiling a package from source code?
a) ./configure
b) ./compile
c) make install
d) make
 
09. Which option to the ls command displays all files, including hidden files?
a) -l
b) -a
c) -d
d) -s
 
10. When a web server sends its public key, it includes a digital signature. This digital signature can be sent to a CA server, which is a trusted third-party system used to verify the digital signature. In some cases, the server itself provides the signature as a(n) _____certificate.
a) self-signed
b) independent
c) solo
d) invalid

Answers:

Question: 01
Answer: d
Question: 02
Answer: c
Question: 03
Answer: a, b
Question: 04
Answer: d
Question: 05
Answer: c
Question: 06
Answer: b
Question: 07
Answer: d
Question: 08
Answer: a, c, d
Question: 09
Answer: b
Question: 10
Answer: a

Note: For any error in CompTIA Linux+ (XK0-005) certification exam sample questions, please update us by writing an email on feedback@edusum.com.

Rating: 5 / 5 (82 votes)